Martin Schenderling

ms2012

 

 

 


Naam:
Maarten Friedrich Schenderling
Geboren: Rotterdam, 1949

 
Na de middelbare school op Academie Artibus te Utrecht toegelaten en in 1972 de vijfjarige opleiding Publiciteitsontwerpen/Grafische Vormgeving met succes afgerond. Daarna in een poging om ’terug naar de natuur’ te gaan in Makkum, Friesland gewoond en gewerkt.
MS monogram TichelaarBij aardewerkbedrijf Koninklijke Tichelaar Makkum heb ik die periode als plateelschilder op stukloonbasis met het beschilderen van o.a. tegels, vazen en tableaus mijn kost verdiend (zie hiernaast mijn officieel geregistreerde Tichelaar monogram). Maar ondanks het mooie landschap en het rustige leven wilden we uiteindelijk toch meer actie en hebben daarom in 1976 besloten een haakse bocht te maken en naar Amsterdam te verhuizen.

Eind 1980 heb ik, inmiddels in Amsterdam wonend, na wat ’rusteloze omzwervingen’ via uitzendbureau’s e.d., besloten voor mijzelf te beginnen als freelance grafisch vormgever. Tot nu toe kan ik hiermee nog steeds min of meer in mijn onderhoud voorzien en hou daarnaast tijd over om als beeldend kunstenaar actief te zijn met schilderen, grafiek, installaties/bouwsels, geluidscollages, schrijfsels en wat er zich zoal verder nog meer aandient. Of dit laatste ooit een écht succes zal worden weet ik niet, ik zie wel. De ideeën blijven zich desondanks hardnekkig aan me opdringen waardoor er in ieder geval nog genoeg te doen blijft.

Vanaf januari 2022 wonen we in het mooie Almere Haven, heb ik de draad na de onrustige verhuisperiode weer opgepakt en werk weer gestaag door aan mijn oevre.

Wel jammer toch, dat een etmaal maar 24 uur duurt en het leven maar éénmaal geleefd kan worden!

Joker
A R S  L O N G A , V I T A  B R E V I S