Interieurdesign Koffiecorner/Huis van de Wijk Rivierenbuurt (2012/2013)

Een uitdagende opdracht om een bedompte ruimte in het souterrain van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115 in Amsterdam om te vormen tot een uitnodigende en sfeervolle ‘Koffiecorner’. De Koffiecorner is een ruimte waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en buurtgerichte activiteiten kunnen ontwikkelen maar waar verder ook vergaderingen en workshops gegeven kunnen worden.
Met die prachtige en intens gloeiende aardkleuren gele oker en omber (voor de wanden, deuren en deurkozijnen), rood (voor de lambrisering en afvoerleidingkoven) en mat zwart (voor de plafondplaten en jalouziën) heb ik getracht de ruimte om te toveren naar een moderne, inspirerende en vooral activerende ‘gebruikersruimte’.
Voor de bar vond ik een lichtere hoogglans gele oker het meest geschikt en toepasselijk. Het vormt door de kleurovereenkomst een eenheid met de wand maar maakt het geheel tóch luchtiger.
Samen met de opdrachtgever is voor de verlichting gekozen voor een totale led-oplossing; ledspots en rails voor de sfeerverlichting en led-lichtbakken voor de momenten waarop een maximale lichtopbrengst gewenst is.
Moderne pvc-lamellen met een ijzeroxide motief zijn door ons gekozen als de meest toepasselijke vloerbedekking. De combinatie van de kleuren samen met het motief van de pvc-lamellen vormen een onverwacht esthetisch geheel.
Om de ruimte niet té techno te laten worden hebben we als contrast gekozen voor meubilair van of waarin hout/houtstructuur is verwerkt.
Zwartwit reproducties van Amsterdams taferelen en contrasterende felgekleurde kunstbloemen maken het compleet en geven de ruimte nog wat extra accenten.

Interieurdesign Koffiecorner/Huis van de Wijk Rivierenbuurt Interieurdesign Koffiecorner/Huis van de Wijk Rivierenbuurt Interieurdesign Koffiecorner/Huis van de Wijk Rivierenbuurt