Grafiek

Grafiek

Selectie tekeningen, illustraties, etsen, droge naald en monotypes met o.a.:

Een selectie van donker en zwaar werk wat niet helemaal uit de verf komt bij zo’n lage resolutie. In werkelijkheid geven deze droge naald prenten door de duizenden gebraamde lijnen een prachtig fluweelzacht effect. In het begin ben ik vanuit een concept letterlijk met een punt gestart die een lijn werd en later een straal etc. Vrij abstract maar gaandeweg is het vreemd genoeg figuratiever geworden.

Als de colorist die ik ben kwam ik er niet omheen om meer kleur te gaan toepassen. Het contrast tussen die traditionele zwarte inkt met daaronder kleur maakt het daardoor ook eigentijdser.

Ook een selectie uit de serie die ik heb gemaakt doordat ik enerzijds beÏnvoed was door die prachtige Japanse prentkunst en anderzijds omdat ik het ook leuk vond om speciale werkjes voor kinderen te maken. Het leek mij een aardig (en decadent) idee om tijdens een expostie de werken ’gelaagd’ op te hangen: op volwassen-ooghoogte werk voor volwassenen, op kinder-ooghoogte voor kinderen en nog lager op huisdieren-ooghoogte voor honden en katten en wat er verder zoal rondsluipt en ons onverhoeds kan aanvallen.