Kunst

Kunst of kûns, of altijd maar ideeën, vormen en kleuren.

Via deze portfolio-site presenteer ik mijzelf ook als beeldend kunstenaar.
Omdat ik me nooit hebben willen vastleggen op één stijl en me bij voorkeur voortdurend door van alles wil laten inspireren probeer ik op deze wijze een ononderbroken productiestroom op gang te houden.
Grafiek heeft altijd al mijn liefde. Het werken met koper, zink, lood of kunsstofplaten en daarop te etsen en/of met de droge naald te krassen om daarmee mooie prenten te maken is een bijzonder intrigrerende ambachtelijke techniek, maar los daarvan, ik schilder ook graag, vooral het werken met acrylverf heeft mijn voorkeur terwijl het snel kunnen werken met mijn Mac en mooie prints produceren via de Epson Stylus printer daarentegen toch ook weer de meest fantastische resultaten geeft (zie item WORKS) al blijft het experimenteren met ruimtelijke vormen/bouwsels/installaties met totaal andere en verschillende materialen nog steeds een geweldig magisch avontuur, vooral in combinatie met licht- en geluidscollages worden het verrassende multimedia-uitingen waar ikzelf zelfs weer blij van blijf worden.
Ik zou het liefst best 400 jaar willen worden omdat ik vrees dat ik tijd te kort zal gaan komen. Er valt nog zoveel te doen: het boek waar ik al geruime tijd mee bezig ben afmaken, ideeën voor allerlei uitvindingen/toepassingen uitwerken, me nog meer gaan toeleggen op mooi webdesign en steeds maar creatief blijven denken. Crossmedia in optima forma, dat wordt de toekomst weer volgens mij. Creativiteit in één richting, op één stijl gericht was iets uit duffe, hokjesgeest perioden. In de toekomst zal het anders gaan: de creativiteit van creatieve mensen zal meer en meer benut moeten gaan worden, niet alleen vanuit het idee van l’art pour l’art, maar volledig geïntegreerd en in alle facetten van de samenleving; in denktanks, in landschap- en omgevingsvormgeving, in de politiek en misschien zelfs wel op wetenschappelijk gebied. Ik denk het én hoop het.