Kunst

Kunst of kûns, of altijd maar ideeën, vormen en kleuren.

Omdat ik me nooit hebben willen vastleggen op één stijl en me bij voorkeur voortdurend door van alles wil laten inspireren probeer ik op deze wijze een ononderbroken productiestroom op gang te houden.
Grafiek heeft altijd al mijn liefde. Het werken met koper, zink, lood of kunsstofplaten en daarop te etsen en/of met de droge naald te krassen om daarmee mooie prenten te maken is een bijzonder intrigrerende ambachtelijke techniek voor mij (geweest). Inmiddels beschik ik niet meer over een eigen etspers en ben ik er ook niet meer op ingericht, het geklooi met zuren en inkten heb ik ingeruild voor het schoon en snel kunnen werken met mijn Macs om mooie full colour prints te produceren (zie bijvoorbeeld het item WORKS). Maar los daarvan, ik schilder ook nog graag, vooral het snel kunnen werken met acrylverf heeft mijn voorkeur. Hiernaast blijft het experimenteren met ruimtelijke vormen/bouwsels/installaties met totaal andere en verschillende materialen toch nog steeds een geweldig magisch avontuur, vooral in combinatie met licht- en geluidscollages worden het verrassende multimedia-uitingen waar ikzelf zelfs weer blij van blijf worden.
Ik zou het liefst best 400 jaar willen worden omdat ik vrees dat ik tijd te kort zal gaan komen. Er valt nog zoveel te doen: het boek waar ik al geruime tijd mee bezig ben afmaken, ideeën voor allerlei uitvindingen/toepassingen uitwerken en steeds maar creatief blijven denken. Crossmedia in optima forma, dat wordt trouwens de toekomst volgens mij. Creativiteit in één richting, op één stijl of doel gericht was iets uit het verleden. In de toekomst zal het anders gaan: de creativiteit van creatieve mensen zal meer en meer benut moeten gaan worden, niet alleen vanuit het idee van kunst maken, maar volledig geïntegreerd en in alle facetten van de samenleving; via denktanks, in landschap- en omgevingsvormgeving, in de politiek en zelfs wel op wetenschappelijk gebied. We gaan het zien.